Арештованe майно підозрюваних у «газовій справі Онищенка»

nabu-logoЗа поданням Національного антикорупційного бюро України суд наклав арешт на 10 квартир, 9 будинків, 10 земельних ділянок, 11 автомобілів, 39 банківських рахунків, що належить підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем при реалізації природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». Про це під час брифінгу 14 липня повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

За його словами, загальна вартість арештованого майна складає близько 315 млн грн. Усього в рамках досудового розслідування вказаного кримінального провадження накладено арешт на 42 приміщення.

«На сьогодні НАБУ отримало понад 100 відповідних судових ухвал про накладення арешту на майно підозрюваних. Втім, серед арештованого майна поки що немає майна, що перебуває у власності народного депутата Олександра Онищенка», – зауважив А.Ситник.

Досудове розслідування даного кримінального провадження триває.

Нагадуємо, 22 червня НАБУ та САП викрили організаторів схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. Наразі затримано 12 підозрюваних. 5 липня парламент проголосував за зняття недоторканності з депутата О. Онищенка, а також надав згоду на його затримання та арешт як одного з організаторів корупційної схеми.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа