Апеляцію на рішення ОАСК в рамках справи Шеремета відклали на 7 липня

201023465_226952129253748_4885447909849563235_n

Сьогодні в 6-у Апеляційному адміністративному суді мав відбутися розгляд  апеляційної скарги захисту Юлії Кузьменко на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК) про скасування дисциплінарного покарання експерту Київського національно-дослідного інституту судової експертизи Юрію Ірхіну. В серпні 2020 року Дисциплінарна палата Міністерства юстиції України визнала неіснуючою методологію, за якою робилася «портретно-психологічна експертиза» в справі Шеремета. Саме ця експертиза й була головним «доказом» слідства проти Андрія Антоненка і Юлії Кузьменко. Однак в квітні 2021 року ОАСК скасував це рішення Дисциплінарної палати Мінюсту.

Учасники ініціатив «Правотворець», #FreeRiff, #FreeDrKuzmenko, Руху опору капітуляції  провели пікет суду, продемонстрували інформаційні стенди, на яких було представлено аргументи, що спростовують «докази» слідства у так званій справі Шеремета. Також активісти наголосили на необхідності ліквідувати ОАСК як структури, що регулярно виносить неправові рішення на догоду представникам влади або афільованим з нею особам, або ж проросійським реваншистам, й існування якої ставить під загрозу європейську та євроатлантичну інтеграцію України.

Однак, засідання суду сьогодні не відбулося – його перенесли на 7 липня, 11:00.

«Засідання не відбулося через те, що не з’явився Ірхін. Сьогодні також я отримав копію апеляційної скарги Міністерства юстиції. Апеляційне провадження відкрите 14 червня по нашій апеляційній скарзі (скарга адвоката Кузьменко Тараса Безпалого). Але тільки зараз було відкрите провадження і тільки сьогодні мені надали апеляційну скаргу Міністерства юстиції, подану ще 6 травня. Вони що, навмисно «тримали» цю справу?  Що відбувається в  Окружному адміністративному суді? Це взагалі судова структура?”, – наголосив адвокат Кузьменко Ілля Костін.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа