Апеляційний суд Києва визначив Постному заставу у 250 млн.грн.

Сьогодні прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вдев’яте (!) прийшли до Апеляційного суду міста Києва, апелюючи про збільшення у понад тисячу разів розміру застави для Валерія Постного, ключового фігуранта «газової схеми Онищенка», якому суд першої інстанції встановив мізерну заставу у 1,5 млн. грн.

Нагадаю, після затримання 15 червня за В. Постного відразу ж була внесена півторамільйонна застава, але він був повторно затриманий детективами НАБ України після виходу із СІЗО за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого статтею 209 статтею Кримінального кодексу України «Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом», оскільки існувала обґрунтована підозра, що він, як згодом і вчинив організатор схеми Онищенко, та спробував вчинити директор ТОВ «Надра Геоцентр» Свіченко, може втекти із країни.

Дев’ять разів судові засідання переносилися через зухвалі неявки сторони захисту і через заяви адвокатів про те, що Постний є важко хворим і не може брати участь у судових засіданнях. Понад місяць уся країна в прямому ефірі спостерігала за тим, як підозрюваний непритомний лежить у медичному закладі і…, але висновок незалежної судово-медичної експертизи засвідчив, що В. Постний симулював наявність у нього проявів захворювання.

Сьогодні Апеляційний суд міста Києва частково задовольнив скаргу антикорупційних прокурорів та збільшив розмір застави для В. Постного з 1,5 млн. грн. до 250 млн. грн.

Поки заставу не внесено, підозрюваний залишатиметься під вартою.

Розслідування кримінального провадження по схемі розкрадання газу невпинно йде вперед до свого логічного завершення. І цьому не завадять ані жодні маніпулятивні трюки сторони захисту, арсенал яких уже вичерпується і нам відомий, ані коментарі численних телевізійних «експертів», які останнім часом масово вкладують у голови всіх нас твердження про неспроможність новостворених антикорупційних органів, ані безглузді пропозиції «творчого» підходу до розслідування кримінального провадження через Skype зв’язок.

НАЗАР ХОЛОДНИЦЬКИЙ
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа