Апеляційна палата ВАКС взяла під варту в залі суду двох експосадовців СБУ

⚖Ймовірна закупівля паливно-мастильних матеріалів за завищеними цінами: Апеляційна палата ВАКС взяла під варту експосадовців СБУ
📎Сьогодні, 23 квітня 2024 року, Апеляційна палата ВАКС розглянула апеляційні скарги сторони обвинувачення на ухвали ВАКС від 11.04.2024 року про застосування запобіжних заходів до експосадовців СБУ.
📎Йдеться про колишніх начальника та заступника начальника одного з департаментів Служби безпеки України, які підозрюються у ймовірній організації закупівлі паливно-мастильних матеріалів для потреб СБУ за штучно завищеними цінами, внаслідок чого державі завдано матеріальної шкоди на понад 26 млн грн. (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 5 ст. 191 КК України).
❗️За результатами розгляду, колегія суддів скасувала ухвали слідчих суддів першої інстанції та частково задовольнила скаргу сторони обвинувачення. Одному з підозрюваних було обрано тримання під вартою з альтернативою внесення 8 млн грн застави. Іншому – тримання під вартою з альтернативою внесення 12 млн грн застави. Підозрюваних взяли під варту в залі суду.
Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа