Антимонопольний комітет України оштрафував Порошенка за витіснення з України компанії з Ростова-на-Дону

amku

Сьогодні, 21 грудня 2021 року, Антимонопольний комітет України оштрафував на загальну суму 283 624 500 грн групу компаній: ТОВ «ІНТЕРСТАРЧ УКРАЇНА», ПрАТ «ДНІПРОВСЬКИЙ КПК», ПрАТ «ІНТЕРКОРН» (далі – Група), пов’язаних відносинами контролю через кінцевого бенефіціарного власника – О. П. Порошенка. Штраф винесено за два порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на загальнодержавному ринку первинної реалізації патоки крохмальної кукурудзяної та глюкозних сиропів.

У рішенні наведено приклад злочинного порушення: Група не пускала на український ринок компанію з Ростова-на-Дону, знижуючи ціну на складові для кондитерського виробництва українським компаніям зі Сходу України так, щоб росіяни не могли продавати свою пордукцію українським виробниками. Зрозуміло, що це державна зрада, просто ДБР не встигло добратися до цих фактів, щоб включити у звинувачення Порошенку.

Дослівно:

Також виявлено, що Група здійснювала цінові виключення для окремих суб’єктів господарювання (кондитерських фабрик). Наприклад, для одного з покупців патоки у досліджуваний період встановлювалися ексклюзивно низькі ціни. Поясненням цьому може бути спроба Групи таким чином завадити одному зі своїх найбільших покупців патоки перейти до конкурента (імпортера) – ТОВ «АМІЛКО» (Ростовська обл. РФ), а також – не допустити переходу до нього інших покупців патоки, чиї потужності розташовані в східній частині України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа