Антикорупційний прокурор пояснив схему привласнення державного майна у Запоріжжі

SAPСпеціалізованою антикорупційною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, яке розслідує НАБ України за фактом незакінченого замаху на заволодіння організованою групою майном Державного підприємства ДПІ «Запоріжцивільпроект» на суму понад 18,8 млн. грн. та службового підроблення.

У зв’язку з наявністю достатніх доказів прокурорами САП погоджено письмові повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України п’ятьом фігурантам, чотирьом з яких детективами НАБ України сьогодні повідомлено про підозру.

Схема заволодіння майном підприємства виглядала досить просто, проте потребувала тривалого часу, що фактично і завадило реалізації злочинного плану.

За задумом співучасників колишній керівник ДП «ДПІ «Запоріжцивільпроект» уклав низку завідомо фіктивних договорів підряду на виконання проектних робіт, внаслідок чого штучно створив кредиторську заборгованість підприємства перед підконтрольним суб’єктом господарювання на суму понад 18,8 млн. грн.

Організатором злочину і всієї злочинної групи виступив також один із колишніх керівників ДП «ДПІ «Запоріжцивільпроект», який і розподіляв функції кожного співучасника у злочинній схемі заволодіння майном державного підприємства через створення видимості законності його реалізації.

На стадії здійснення виконавчого провадження злочин було виявлено і припинено працівниками правоохоронних органів Запорізької області.
Наразі вирішується питання про застосування щодо затриманих підозрюваних запобіжних заходів.

Назар Холодницький
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа