Антикорупційне бюро зайнялося колишнім міністром Миколою Злочевським

Генеральна прокуратура України передала справу проти колишнього Міністра охорони навколишнього середовища Миколи Злочевського Національному антикорупційному бюро України. Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит народного депутата Сергія Лещенка.

«Генеральною прокуратурою України… здійснена передача за підслідністю до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) кримінальних проваджень від 05.08.2015 за підозрою Злочевського М.В. у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення – НБН) КК України, та від 27.03.2014 для вирішення питання по організації подальшого досудового розслідування», – йдеться в документі.

Нагадаємо, проти Миколи Злочевського відкриті два кримінальні провадження – за зловживання службовим становищем і заволодіння бюджетними коштами, а також за незаконне збагачення.

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа