Антикорупційне бюро вважає, що політики можуть піаритися на його роботі

Внесення детективами Національного антикорупційного бюро України відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань з метою перевірки повідомлень про корупційне правопорушення не означає висунення обвинувачень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

В Антикорупційному бюро нагадують, що відповідно до 214 статті Кримінального процесуального кодексу слідчий або прокурор протягом 24 годин має внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, щоб перевірити інформацію про вчинене кримінальне правопорушення.

«Перевірка даних про скоєння корупційного правопорушення є обов’язком детективів Національного антикорупційного бюро України. Внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань дозволяє підтвердити вчинення кримінального правопорушення або спростувати обставини вчинення злочину», – нагадують в Бюро.

При цьому в НАБУ не виключають, що факт внесення відомостей до ЄРДР може бути використаний певними політичними силами для дискредитації своїх опонентів.

«Враховуючи, що Національне антикорупційне бюро України створено для протидії кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами, не виключаємо, що досудові розслідування кримінальних проваджень будуть супроводжуватись піаром, недостовірними інформаційними повідомленнями та підміною понять. Зі свого боку наголошуємо, що завдання НАБУ – перевірка фактів та розслідування корупційних правопорушень строго у відповідності з Кримінальним процесуальним кодексом та незалежно від прізвищ посадових осіб», – наголошено у повідомленні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа