Антикорупційне Бюро спростовує заяви Ляшка

Прес-центр НАБУ з домену mail129.suw14.mcdlv.net

Інформація стосовно візиту Олега Ляшка до НАБУ 12 травня 2016 року

Щодо сьогоднішньої зустрічі народного депутата України Олега Ляшка з першим заступником директора Національного антикорупційного бюро України Гізо Углавою повідомляємо.

Всупереч інформації, поширеній сьогодні паном Ляшком, що НАБУ нібито протягом останнього місяця не відповіло на депутатські звернення членів фракції Радикальної партії, хочемо відзначити, що на обидва депутатські звернення, які надійшли до Бюро протягом останнього місяця від представників цієї фракції, депутатам були надані відповіді у встановлений законом термін.

Так, 15 квітня 2016 року з депутатським запитом щодо перевірки інформації про офшорні кампанії вищих посадових осіб України, оприлюдненої у ЗМІ, до Бюро звернувся народний депутат І.Попов. 4 травня пану Попову було відправлено офіційну відповідь, що уся інформація про «Панамські документи», оприлюднена у ЗМІ і доступна НАБУ з інших джерел, буде перевірена аналітиками та детективами Бюро, в результаті чого будуть вжиті відповідні заходи.

27 квітня 2016 року до НАБУ надійшло звернення від народного депутата О. Купрієнка про проведення перевірки фактів вчинення Міністром фінансів України О. Данилюком кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України «Декларування недостовірної інформації».
6 травня 2016 року заявнику було надіслано офіційну відповідь, що для притягнення до кримінальної відповідальності за ст. 366-1 необхідно довести факт подання недостовірних відомостей до електронної декларації, форму якої має затвердити Національне агентство з питань запобігання корупції. Відтак, поки в Україні не впроваджений інститут електронного декларування, у НАБУ немає підстав для початку кримінального провадження відносно чиновників за цією статтею.

Щодо заяв пана Ляшка про його намір викликати директора НАБУ на звіт до Верховної Ради, повідомляємо, що 18 травня 2016 року на запрошення Комітету ВР України з питань запобігання і протидії корупції директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник візьме участь у парламентських слуханнях на тему «Стан реалізації засад антикорупційної політики в Україні». Таким чином, особисто у пана Ляшка та інших народних депутатів найближчим часом буде можливість поставити питання безпосредньо директору НАБУ.

Copyright © 2016 Національне антикорупційне бюро України

Ви отримуєте цей лист з метою інформування про поточну діяльність Національного антикорупційного бюро України.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа