Анос виставки «Вишивка: захист, спротив, зброя. Евакуйована колекція». Львів, вул. Бандери,12

Місце проведення:

Актова зала головного корпусу НУ «Львівська політехніка»,

вул. С. Бандери, 12

Дата і час:

16 грудня 2015 року о 14.00

Організатор:

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка»

Мандрівна евакуйована експозиція стародавнього українського одягу слобожанської землі у Львові. Її привіз Микола Павлюченко, боєць добровольчого батальйону «Айдар». Після поранень і демобілізації він замінив військову зброю на зброю духовну.

Евакуйована колекція старовинного українського одягу – це речовий доказ того, що Донеччина та Луганщина – це також Україна.

«Наші хлопці, чоловіки і сини, захищають на Сході українців і вмирають за українську землю» – це послання Микола Павлюченко адресує для Західної України.

«Через відродження стародавньої вишивки з Донбасу відродимо українство на окупованих та звільнених землях» – це послання для жителів Сходу.

Стародавні столітні сорочки, корсетки, юбки та спідниці з експозиції – свідки нашого українства у слобідському краї, захист нашої інакшості від східного сусіда, спротив агресії та насаджуванню русифікації.

У програмі заходу:

Виступ Миколи Павлюченка, гостей зі Старобільська, Кіровограда, Львова, автентичні народні співи Слобожанщини від гурту «КОРАЛІ»

Довідка

Микола Павлюченко – боєць добровольчого батальйону «Айдар», голова правозахисного громадського товариства «Базавлуцька Січ», організатор акції впорядкування старовинного козацького кладовища «Піднімемо дідівські хрести», автор пам’ятного знаку лікарям на території центрального госпіталю в місті Києві, які рятували майданівців, добровольців АТО та воїнів ЗСУ, організатор дитячих таборів для дітей зі Сходу України в Карпатах.

Вхід вільний

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа