Анонс: зустріч з «Айболітом». Слово військового лікаря

14 березня 2019 р. о 15:00

Київ, вул. Лаврська, 27

Простір виставки

«Український Схід. На лінії вогню»

До Дня українського добровольця

До Дня українського добровольця в музеї відбудеться зустріч із Всеволодом Стеблюком (позивний – «Айболіт») – добровольцем, військовим лікарем  на Сході України, учасником боїв під Іловайськом, автором автобіографічної книги «Синдром АТО. Нотатки ”Айболіта”», Народним героєм України.

З початком російської агресії заслужений лікар та професор Всеволод Стеблюк, не роздумуючи, вступив до лав новоствореного батальйону «Миротворець». Разом із побратимами він брав участь у боях за Слов’янськ, Попасну, Торецьк, Майорське та Зайцеве Донецької області. Потрапивши в оточення під Іловайськом, «Айболіт», ризикуючи власним життям, врятував 87 українських поранених бійців.

У вересні 2014 р. В. Стеблюк повернувся до мирного життя та створив перший в Україні Центр психофізичної реабілітації, а головним напрямком його діяльності стала медико-психологічна реабілітація учасників АТО. Повернувся і до активного мистецького та суспільного життя: створив телепроект «Додому», присвячений ветеранам АТО, став лауреатом фестивалю «Пісні, народжені в АТО».

Під час музейної зустрічі герой розповість, чому він вибрав нелегкий шлях добровольця на війні та як сьогодні допомагає українським бійцям. Він повідає нетривіальні історії з фронтового буття, поділиться своїми спогадами та думками про війну на Сході України.

На відвідувачів музею та пана Всеволода чекатиме сюрприз – силіконова фігура добровольця… Всеволода Стеблюка. Скульптура є точною копією лікаря і стане частиною проекту «Наші».

Які ще несподіванки чекатимуть на Вас під час зустрічі? Приходьте та дізнаєтесь.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа