Анонс заходів Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932—1933 років на 2013 рік

У 2013 році Україна та світ вшановуватимуть 80-і роковини Голодомору в Україні. Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 32—33 років розпочав ряд пам’ятних заходів, серед яких:

– Проведення 21 листопада Міжнародного форуму з участю відомих українських та світових науковців, громадських діячів, офіційних представників європейський країн та міжнародних організацій.

– Під час форуму відбудеться презентація виставки «Злочини тоталітаризму», підготовленої Європейською платформою пам’яті та сумління.

– За підтримки Громадського комітету в Україні відбудеться світова прем’єра опери «Червона земля. Голод» американського композитора українського походження Вірка Балея.

– Міжнародна науково-документальна виставка про Голодомор буде продемонстрована у столицях зарубіжних країн.

– Проведення конкурсу наукових робіт із дослідження тематики Голодомору та на найкращий художній твір, що найглибше передає трагізм геноциду.

– Також до 80-х роковин Громадський комітет презентує нові видання на тему Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні. Бібліотеки України поповнять свої фонди комплектами нових книг.

У День пам’яті жертв Голодомору 23 листопада відбудуться Всеукраїнські скорботні заходи. Учасники Громадського комітету закликають усіх людей доброї волі, усіх, хто поділяє біль та скорботу українського народу, 23 листопада о 16-й годині запалити свічку пам’яті за душі тих, хто став жертвою Голодомору.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа