Анонс: виставка «У пошуках ілюзій»

У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва 25 березня 2016 року о 17 год. відбудеться презентація виставки під назвою «У пошуках ілюзій», яка знайомить столичного глядача з творчістю художника-кераміста Нати Попової (м. Ужгород).

Художниця закінчила Ужгородське училище прикладного мистецтва ім. А. Ерделі та Львівську національну академію мистецтв (художня кераміка).

Коло мистецьких інтересів мисткині охоплює жанри кераміки, графіки та фотографії. У 2014 р. Н. Попова стала лауреатом обласної премії імені Й. Бокшая та А. Ерделі.

Її твори гармонійні та емоційні. В основі творення мисткині лежить інтуїтивне сприйняття світу та тонка чуттєвість. Почуття замріяності, невизначеності, нереальності персонажів закликають глядача до співпереживання та роздумів. Майстер чудово володіє керамічними техніками, делікатно використовує кольори, її пластична мова стримана, але виразна та впізнавана. Художник знаходиться у постійному творчому пошуку, світ її творчості багатошаровий, пласти ідей глибинні та захоплюючі.

Ната Попова людина активна, в насиченому художньому середовищі рідного Ужгорода у неї є своя творча ніша. Ната охоче ділиться своїми знаннями з молоддю: понад 10 років художниця викладає в коледжі мистецтв ім. А. Ерделі Закарпатського художнього інституту.

Вона є учасником багатьох колективних проектів і виставок кераміки в Україні, Польщі,Угорщині.

В експозиції виставки представлено понад 20 скульптурних робіт, об’єднаних чуттєвим світосприйняттям автора, роздумами про життя та роздумливо-філософським відчуттям сьогодення.

Виставка працюватиме до 17 квітня 2016 року.

Наша адреса: Київ, вул. Лаврська, 9 корп. 2

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа