Анонс: виставка до 4-ї річниці героїчної оборони Донецького аеропорту

IMG_5245_новый размер

ДАП – територія стійкості. Літературно-музейні етюди

17–23 січня 2019 р. у просторі виставкового проекту «Український Схід. На лінії вогню» всі охочі матимуть змогу взяти участь у тематичному заході до 4-ї річниці оборони Донецького аеропорту «ДАП – територія стійкості. Літературно-музейні етюди».

Чотири роки тому увага кожного свідомого українця була прикута до новин, що висвітлювали боротьбу звитяжних оборонців летовища. Саме тоді, незважаючи на шквальний нищівний вогонь противника, вони трималися, не здаючи позицій. За це їх нарекли «кіборгами». Фінал оборони пекельного летовища можна означити відомим висловом: «Люди витримали, не витримав бетон». На початку 2015 р. через численні обвали будівлі аеропорту українські військові змушені були залишити територію ДАПу, за який упродовж 242 днів гинули, зазнавали пораненнь, потрапляли в полон… Відтоді щороку в січні Україна з вдячністю та скорботою вшановує своїх героїв. 

 Воїни стали прикладом незламної волі та стійкості для сучасників і нащадків. Їхні подвиги надихнули на створення книг і фільмів, зокрема видання «Аеропорт» Сергія Лойка.

Ідучи за літературним рядком цього роману, ми розповімо про Ігоря Зінича, Івана Шостака, Олега Кузьміних, Ігоря Брановицького та Івана Куряту. Під час заходу науковці музею презентуватимуть персональні історії тих, хто міг стати прообразом героїв твору, адже кожний книжковий кіборга наділений рисами справжнього захисника аеропорту.

IMG_1034_новый размер

Під час зустрічі також буде нагода ознайомитися з виставкою «НАШІ», на якій представлені силіконові, цілком ідентичні до своїх прототипів фігури п’ятьох кіборгів. Це захисники України: Ігор Гордійчук («Сумрак»), Валерій Краснян («Барс»), Павло Чайка («Сігл»), Андрій Шараскін («Богема»), Дмитро Ярош («Яструб») та волонтерка Яна Зінкевич.

Захід проводитиметься за попереднім замовленням.

Участь у заході за наявності вхідного квитка до музею.

Тривалість – 1 година.

Замовлення за телефоном: +38 (044) 285-94-52.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа