Aнонс: Вперше в Україні — презентація нотного видання для сліпих кобзарів

18 травня о 17.00 в приміщенні Музею книги і друкарства України (м. Київ, вул. Лаврська 9, корпус 9) відбудеться презентація особливої книги для нащадків кобзарів – “Українські менестрелі – мистецтво кобзарів і лірників”

Літературно-художнє видання “Українські менестрелі” надруковане соціальним підприємством “СоцІнтел” з урахуванням універсального дизайну збільшеним звичайним шрифтом та рельєфно-крапковим шрифтом Брайля. Вперше в Україні ноти кобзарських пісень в книзі “Українські менестрелі” надруковані по системі Брайля.

На жаль, з 90-х років в Україні не друкувались ноти шрифтом Брайля для людей з важкими порушеннями зору.

Вчителі музики, які навчають незрячих дітей, користуються нотними виданнями, що збереглися з 60-70-х років. Ми сподіваємось, що наша книга стане першою ластівкою і незрячі діти та їх вчителі музики скоро почнуть отримувати нотні видання в доступному для них вигляді.

Під час презентації відбудеться зустріч з відомими сучасними кобзарями Назаром Божинським (Харків), Тарасом Компаніченко (Київ), гуртом “Шпилясті кобзарі” та з маленькими незрячими бандуристами, а також з учасниками зйомок фільму “Поводир”.

Програма

  1. Вітальне слово від музею.

  2. Як виникла ідея проекту “Українські менестрелі” – Сергій Прокопенко, Дарья Нагієвська – “Gwara media”

  3. Від ідеї до книги. Валентина Бутенко – ГО “Харківський центр реабілітації “Право вибору”, Руслан Рубель Ресурсний центр “Безбар’єрна Україна”.

  4. Виступ кобзарів.

Запрошені:

– представники посольства Швейцарії в Україні (колекція особливих книжок)

– представники посольства Німеччини в Україні.

– учні НВК для сліпих дітей ім. Батюка.

– студенти кафедри тифлопедагогіки КНПУ ім. Драгоманова

– ГО “Бачити серцем”

– ГО “Український міжнародний інститут сліпих”

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа