Анонс: «Українська революція за спогадами Всеволода Петріва» – показ у Києві

25 травня, о 20:40, за адресою м. Київ, провулок Костя Гордієнка 1А, відбудеться показ просто неба повної версії фільму «Українська революція за спогадами Всеволода Петріва» (перша та друга серії). Фільм про боротьбу українського народу за волю у 1917-1918 роках.

Фільм «Українська революція» є результатом більше ніж чотирьох років роботи по екранізації спогадів генерал-хорунжого армії Української Народної Республіки Всеволода Петріва. Дія фільму розгортається під час Перших Визвольних Змагань 1917-1921 років.

На початку 1917 року, полковник російської імператорської армії Всеволод Петрів був начальником штабу дивізії, розташованої на західному фронті, на території сучасної Білорусі. Після повалення царського уряду, серед солдатів-українців шириться національний рух, який призводить до формування українського полку ім. Костя Гордієнка. Командантом полку обрано Петріва. Більшовики починають збройний конфлікт з Україною, і полк змушений прориватися на Батьківщину зі зброєю в руках.

Опинившись в Києві під час Арсенальського повстання, гордієнківці стають на захист Центральної Ради. Вони борються з більшовиками, захищають Київ від російських військ Муравйова. Стрічка складається з двох серій, перша (випущена у 2012 році) описує події з початку 1917 року до прибуття полку імені Костя Гордієнка в Україну. Друга серія показує події січня-лютого 1918 року в Києві.

Мистецьке об’єднання
"ОsтаNNя Барикада"

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа