Анонс: У «Тюрмі на Лонцького» – урочиста академія до 60-річчя газети «Шлях Перемоги»

Чому заснована у 1954 році газета “Шлях Перемоги”, яка тепер стає доступною в Інтернеті, не припиняє свого поліграфічного видання? Як ведеться  Україні україномовним патріотичним виданням, що перебувають в стані обмеженого фінансування або відсутності його, чи взагалі знаходяться під загрозою зникнення? Якою є перспектива для української преси після Революції гідності? Як організовано співпрацю редакції, у штаті якої лише троє людей, із школами та молодіжними громадськими організаціями. Відповіді на ці та інші питання —  можна буде довідатися на ювілейній академії газети у Національному музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького».

13 квітня, неділя

38:00

Національний музей-меморіал  жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького»

м. Львів, вул. С. Бандери, 1 ( вхід з вул. К. Брюллова)

 

Засноване Організацією Українських Націоналістів (бандерівців) в 1954 році в Мюнхені, це газетне видання регулярно інформувало про визвольну боротьбу українського народу як на теренах поневоленої України, так і на еміграції.. Із проголошенням Незалежності газету стали видати в Україні, де вона й далі  інформувала про значущі події на світовій арені та націоналістичний рух.

«Шлях Перемоги» – газета, що стоїть на захисті національних інтересів. Це шлях України, на якому нові покоління здобувають незаангажований позитивний світогляд та непереможну віру в майбутнє рідної держави. І така шляхетна місія викликає неабияку повагу, адже, як би не розвивалися інтернет та всілякі соціальні мережі, друковане слово завжди матиме свою вагу.

Одну із найстарших в країні газет державницького характеру – «Шлях Перемоги» представлятиме її редактор 1990-их років,  відомий львівський публіцист та дослідник українського визвольного руху Ярослав Сватко.

Вхід вільний.

Прес-центр Центру досліджень визвольного руху

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа