Анонс: у п’ятницю – суд. Викрадення Вербицького та Луценка

VerbyckiYuri

Післязавтра, у п’ятницю 12-15 (Апеляційний суд, Солом’янська площа, суддя Присяжнюк) – КРИТИЧНО ВАЖЛИВЕ судове засідання у справі про викрадення майданівців Юрія Вербицького та Ігоря Луценка.

Розглядатиметься обрання запобіжного заходу підозрюваному Олександру Волкову, котрий, імовірно, був одним із координаторів викрадення Вербицького та Луценка.

***

Деталі справи.

Нещодавно у цьому кримінальному провадженні стався серйозний поступ – було арештовано Олександра Волкова, людину, надзвичайно наближену до одного із замовників викрадення – Олексія Чеботарьова («Чєба»), кримінального авторитета, короля спиртової галузі за часів Януковича.

Волков – імовірно, співучасник викрадення і дуже цінне джерело свідчень. Але свідчення він не дасть, якщо відчує, що Чеботарьов його відмаже.

До цього Чеботарьову, через його зв’язки в правоохоронній системі, вдавалося гальмувати слідство, робити так, щоб винуватими виглядали лише рядові «спортсмени», котрі нас викрадали. Тепер у слідства є реальний шанс вийти на замовників та організаторів.

Чому, власне, завтрашнє засідання КРИТИЧНЕ?

Тому що є чіткі ознаки того, що готуються випустити Волкова з СІЗО. Після цього він точно повірить у всемогутність Чєби, і не буде співпрацювати зі слідством. А в гіршому разі втече, як утік ще один звинувачений по цій справі!

Отже, ознаки полягають у поведінці суддів – наскільки швидко апеляція зараз намагається розглянути справу. Зазвичай суд потрібно з усіх сил підштовхувати, а тут перерву між засіданнями оголосили всього лише у 3 дні. Для тих, хто розуміє, як звикли працювати судді у апеляції – це дуже серйозний сигнал; зазвичай перерва – це тижні, а не дні.

Отож, є ризик, що зараз утече ще один свідок, і справа загнеться. Тому потрібно зробити усе, щоб суд не приймав незаконних рішень, на замовлення Чєби.

***

Просимо усіх, хто може, 18 серпня прийти на судове засідання!

12 година 15 хвилин, головуючий суддя Присяжнюк, Апеляційний суд, Солом’янська площа.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа