Анонс: У Львові відбудеться семінар-презентація «Атлас Українців в США»

Місце проведення:

Дата і час:

Організатори:

головний корпус НУ «Львівська політехніка» (вул. С. Бандери, 12)

204 ауд.

вівторок, 28 травня 2019 р. о 14:00 год.

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК)

Інститут геодезії Національного університету «Львівська політехніка»

«В наш час дуже бракує наукових досліджень динаміки змін в середовищі української діаспори. Тому дуже важливо, що є науковці, які на професійному рівні пропонують свій аналіз. До них належить Олег Воловина, який займається такими дослідженнями» – наголошує Ірина Ключковська, директор МІОКу.

  • Скільки сьогодні українців проживає в США та де саме вони оселяються?

  • Який рівень освіти, доходів та чим переважно займаються сучасні українські мігранти у США?

  • Наскільки швидко українці інтегровуються в Америці та якою мовою вони спілкуються?

  • Чи загрожує українцям в Америці асиміляція?

Про все це та багато іншого цікавого говоритимемо з відомим американським демографом та соціологом д-ром Олегом Воловиною. У рамках семінару відбудеться презентація Атласу українців у США, що був розроблений Науковим Товариством ім. Т. Шевченка в США, та містить у собі комплексу інформацію про українську міграцію до США, статистичні дані та аналіз демографічних, кваліфікаційних, соціально-економічних та мовних характеристик українців у США.

Захід відкритий для всіх зацікавлених.

Довідка. Олег Воловина – Директор Центру Демоґрафічних та Соціоекономічних Досліджень Українців в США при Науковому Товаристві ім. Тараса Шевченка в США, дослідник Центру Славістики, Євразії та Східної Європи Університету Північної Кароліни в Чапель Гілл, США, редактор монографії «Ethnicity and National Identity: Demographic and Socio-economic Characteristics of Persons with Ukrainian Mother Tongue in the United States», Harvard Ukrainian Research Institute), стипендіат Програми імені Фулбрайта 2008-2010 рр. та 2014-2015 рр.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа