Анонс: У Києві відбудеться урочисте відкриття музею-виставки творчості Володимира Матвієнка

28 серпня о 15 год за адресою вул. Григоренка 33/44, Дарницький район в м. Києві відбудеться урочисте відкриття музею-виставки творчості героя України  – Володимира Матвієнка.
В цьому музеї зібраний життєвий шлях людини, яка все своє життя пропагувала патріотизм, любов до батьківщини, не зважаючи на нещадний тиск з боку радянської влади. Неодноразово Матвієнко В.П. був на волосині від арештів та репресій за свої погляди (батько був репресований у 1937 році Радянською владою за активну участь в розбудові Української народної республіки). Але йому вдалося не тільки вистояти перед радянською машиною, а й вкласти неоціненний внесок у розбудову української державності на найвищому рівні. Так у 1991 р. призначений Головою Правління Національного банку України. Запровадив купони багаторазового використання, які взяли на себе інфляційний удар на початку 90-х років і завдяки яким Україна уникла гострої кризи готівкових коштів. Був ініціатором створення і впровадження української національної валюти — гривні.

Сьогодні, не зважаючи на свій вік (87 років). Володимир Павлович продовжує активну участь в пропагуванні патріотизму до України молоддю, а особливо у підтримці бойового духа у бійців на сході, через поезію та пісні.

Познайомившись з Матвієнко Володимир Павловичем та його творчістю можемо сміливо сказати – Козацькому роду –  нема переводу!!!

Київська міська спілка ветеранів АТО
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа