Анонс: суд над активістом Відсічі за листівки проти ЗЕленського

10 квітня (середа) о 9.30, Шевченківський районний суд міста Києва

вул. Дегтярівська, 31-А

Відсіч повідомляє, що активісти встановлять біля суду антиагітаційний намет, у якому будуть поширювати інформаційні матеріали з інформацією про Володимира Зеленського і загрози, перед якими стоїть Україна. Також під час акції активісти будуть розмальовувати намет відповідними антизеленськими картинками.

7 квітня активіста ГР “Відсіч” Леоніда Овчаренка було затримано поліцією міста Києва за “незаконну агітацію проти В.Зеленського”. Окрім цього правоохоронці вилучили майже 5000 листівок і намет. Насправді ж, поліція, ймовірно, оволоділа неабиякими здібностями у передбаченні майбутнього, адже Леонід Овчаренко не встиг роздати жодної листівки чи витягнути жодної деталі намету.

1.5

У кращих традиціях влади Януковича четверо поліціянтів підняли активіста на руки і запакували в машину. Одним словом, його затримали за НАМІР агітувати, а не за агітацію. Крім того, лише за те, що Леонід Овчаренко відмовився від пропозиції піти до відділку для складання протоколу поліціянти інкримінують йому “злісну непокору” поліції. Вже в самому відділку правоохоронці пояснили, що “злісна непокора” – це відмова пройти на бесіду до відділку (це “роз’яснення” активісти зафіксували на відео).

З листівками у поліції теж не склалось. Інформаційні матеріали, що були вилучені в Леоніда Овчаренка містили лише відкриту інформацію про кандидата в президенти Володимира Зеленського. В ній не було жодних закликів голосувати чи не голосувати за когось із кандидатів. Таким чином, навіть, якби листівки роздавали, – це все одно не було б порушенням закону.

Однією з причин початку Революції Гідності була цинічна безкарність та репресивність правоохоронних органів на користь владних чиновників. Зараз ми стоїмо на порозі повернення до часів “поліцейської держави”.

 Тепер кожен охочий зможе взяти прямо під відділком листівки з інформацією про загрозу для України президентства режиму Зеленського.

1.2

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа