Анонс: Сквер Небесної Сотні у Києві

для ЗМІ  21.06 (1)_html_8c2baa69Проект Город-сад – це ініціатива групи киян, яку вже підтримало більше 1000 українців! У самому серці міста, між Михайлівською площею та Майданом, на місці колишнього смітника небайдужі громадяни створюють СКВЕР НЕБЕСНОЇ СОТНІ.

18-20 лютого активісти Майдану зняли залізний паркан, що довгі роки закривав смітник. Частини паркану назавжди увійшли в історію, ставши захистом для людей на кожній барикаді. Починаючи з березня, силами киян було прибрано тонни сміття у СКВЕРІ, самосів, вирівняно ділянку, завезено землю, висаджено рослини.

Дерева у СКВЕР дарували з усієї України, висаджували небайдужі кияни, члени сімей Героїв Небесної Сотні. Ініціативна група переконана, що найкраща присвята – це дерева, які ростуть, люди, які об‘єднуються довкола спільної мети, змінюють себе та світ, щастя та сміх дітей!

В суботу, 21 червня з 11.30 буде проведено акцію по висадці дітьми рослин першого в Україні громадського городу, створення якого підтримали співробітники компанії Сингента. «Громадські городи» в центральних частинах міст – це розповсюджена, зокрема, в США, терапевтична практика для дітей, яка вчить їх нести відповідальність та дбати про живу природу.

Дітки разом з батьками висадять салат, капусту, квасолю та інші рослини. Після цього організатори запропонують виготовити насіннєві бомби – суміш глини та біогумусу у рівних пропорціях з додаванням невеликої кількості води, плюс – насіння квіток в середині. Такі бомби пустять свої паростки на клаптиках землі, обраних дітьми як символ поширення ідеї створення маленьких квітучих садочків на місці смітників.

Також буде проведено дитячий пленер, протягом якого діти зможуть зробити ескізи СКВЕРУ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа