Анонс: Сьогодні у Верховній Раді – перевірка коаліції на міцність

Сьогодні в Раді буде битва. Генеральний прокурор Шокін підготував на розгляд Ради запити на зняття депутатської недоторканності відразу з семи народних депутатів. Андрій Денисенко, В’ячеслав Константиновський, Андрій Лозовий, Ігор Мосійчук, Сергій Мельничук. Це з парламентської коаліції. І Папієв і Клюєв з Опозиційного блоку.

Це буде реальна перевірка на міцність парламентської коаліції. Доля уряду як і дієздатність влади в цілому залежить від результатів дебатів у Раді. Дуже хочеться послухати, що ж таке інкримінують депутатам. Створюється важливий прецедент.

І сьогодні коаліція буде жорстко і чітко розділена. На тих, хто вірить, що воля ГПУ (а це, очевидно, президентська воля) – це рука закону, і на тих, хто не вірить. І це буде дуже красномовний вододіл.

Цікаво, чи буде парламент паралізований, чи все-таки будуть розглянуті на цьому тижні кадрові призначення в Фонд держмайна, Антимонопольний комітет, Рахункову палату? Обговорення кандидатур може стати вельми вражаючим.

Думаю, що зняття депутатської недоторканності в Україні треба проводити одним законом разом зі зняттям президентської недоторканності. Якось так буде справедливо, мені чомусь здається.

Нас чекає “момент істини” і лобове зіткнення.

Юрий Бутусов
__________________

levus-mossadКим цікавиться ГПУ? Ігор Мосійчук Вячеслав Константиновский Андрій Лозовий Андрій Денисенко – їх поєднує однн – вони добровольці та революціонери. Мосійчука я знаю по націоналістичному руху ще з початку 2000-х, політвязень й один з засновників “Азову”. Денисенка знаю років 5, як дніпропетровського громадського лідера і революціонера. З Лозовим ми разом блокували Беркут в Броварах й стояли на барикадах. З Констянтиновським разом займався визволенням наших полонених, його підрозділ вивіз з окупованого Донецька поранених у бою альфівців. Це реальні воїни і патріоти. Нічого в ГПУ не вийде. Брат за брата! Свій за свого!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа