Анонс: публічна дискусія «Повернути вивезені архіви. Про що говорять документи Внутрішніх військ НКВД»

Анонс_Публічна дискусія

Центр досліджень визвольного руху запрошує на публічну дискусію «‎Повернути вивезені архіви. Про що говорять документи Внутрішніх військ НКВД»‎.

Захід відбудеться 2 листопада о 19:00 в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану (Майдан Незалежності, 18/2).

Центр досліджень визвольного року презентує завершення проєкту «Цифрове повернення вивезених архівів». До кінця жовтня дослідники викладуть в онлайн-доступ 3,5 тисяч копій документів з архіву Внутрішніх військ НКВД Українського округу.

Копії документів оприлюднять на сайті «Електронного архіву українського визвольного руху» у відповідній колекції.

Наразі оригінал архіву перебуває поза межами України та, найімовірніше, недоступний для опрацювання.

Дослідники українського визвольного руху обговорять під час заходу історію привезення копій документів в Україну, їх зміст документів, важливі факти, які вдалося виявити в процесі опрацювання копій, та наукову цінність архіву для подальших досліджень.

Учасники презентації:

  • Іван Патриляк — доктор історичних наук, професор, декан Історичного факультету КНУ ім. Т. Шевченка, фахівець з історії українського визвольного руху, експерт проєкту «Цифрове повернення вивезених архівів»;

  • Володимир В’ятрович — історик, дослідник історії українського визвольного руху;

  • Ігор Бігун — історик, дослідник історії українського визвольного руху, редактор сайту «Історична правда»;

  • Надія Суха — журналістка, комунікаційниця проєкту «Цифрове повернення вивезених архівів» Центру досліджень визвольного руху.

З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції організатори закликають дотримуватися заходів особистої безпеки. У разі винивнення змін у зв’язку з новими карантинними обмеженнями в столиці та країні усі оновлення розміщуватимуться на сайті Центру досліджень визвольного руху та на офіційній сторінці події у Фейсбуці.

Захід організовується в межах проєкту «Робимо минуле доступним: цифрове повернення вивезених архівів про боротьбу СРСР із визвольним рухом», який реалізує Центр досліджень визвольного руху за підтримки Українського культурного фонду.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа