Анонс: протест, аби не допустити повернення російського пропагандиста Шувалова в Україну

Shuvalov-NO

14 вересня о 14:00 Вільні Люди збираються під Окружним адміністративним судом міста Київ (вул. Петра Болбочана, 8), аби не допустити повернення російського політтехнолога Ігоря Шувалова в Україну. Це – третє засідання у справі.

Ігор Шувалов прагне реваншу: позивається до Державної міграційної служби (ДМС) України, вимагаючи скасувати рішення про заборону в’їзду в Україну. Він просить суд визнавати протиправним і скасувати рішення директора Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства ДМСУ про заборону в’їзду в України терміном на 5 років.

Нагадаємо, Ігор Шувалов – російський політтехнолог. З 1998 року працював в Україні. Брав участь у президентській кампанії Леоніда Кучми 1999 року, потім консультував главу адміністрації Кучми Віктора Медведчука, а також брав участь у передвиборній кампанії Януковича в 2004 році. В 2001-2004 роках, під час роботи на Медведчука, стояв за створенням системи “темників” – цензури в ЗМІ.
Консультував колишнього главу президентського секретаріату Сергія Льовочкіна (2010-2014 рр.), і в той же час був неформальним “керівником” інформаційної політики на каналі “Інтер”. Власне, йому належать всі ключові тези, які просувались на “Інтері” в часи Революції гідності – дискредитація Майдану та учасників протесту, героїзація правоохоронців; проведення проросійських меседжів про контрольованість протесту з-за кордону тощо.

У 2016 році “Вільні Люди” кілька разів пікетували та офіційно звертались до СБУ, вимагаючи депортувати громадянина Росії Ігоря Шувалова з України. 22 травня 2017 року українські прикордонники видворили Шувалова. СБУ заборонила йому в’їзд на 5 років.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа