Анонс: презентація проекту пам’яті Голокосту на Рівненщині

Сосонки

9 листопада 2021 року о 18:00 відбудеться презентація продуктів проєкту «СТЕЖКАМИ ПАМ’ЯТІ» присвячена 80-літтю пам’яті розстрілів рівненських євреїв в урочищі Сосонки.

7-10 листопада 1941 року в урочищі Сосонки нацисти та їхні поплічники позбавили життя 17 500 людей обох статей та різного віку тільки за те, що їх народили матері-єврейки. Історичних джерел про цю жахливу акцію людського винищення до нашого часу дійшло дуже мало. Цим актом комеморації ми хочемо актуалізувати питання форм та можливостей пам’ятання страшних подій Голокосту та нацистської окупації.

Вечір пам’яті почнеться із прямого включення з урочища Сосонки, де директор Центру політики пам’яті «Мнемоніка» Максим Гон розповість про історію нацистських злочинів у м. Рівне, про місце пам’яті в урочищі Сосонки та його сучасний вигляд.

Ми представимо продукти створені (та заплановані) в рамках реалізації проєкту «СТЕЖКАМИ ПАМ’ЯТІ»: історичний мальопис, подкасти, мапа та літня школа.

На зустрічі ми поспілкуємось з художницею коміксу Юлею Антоновою . Та покажемо кілька сюжетів в ілюстраціях та голосах.

На завершення ми дамо кілька рекомендацій, як презентовані продукти можуть бути використані у навчанні та комеморативних практиках.

Запрошуємо представників/ць освіти та академії, журналістів/ок, діячів та діячок культури, художників/ць та представників/ць влади до діалогу про пам’ять та найперше – вшанувати пам’ять невинно убієнних разом з нами.

Зустріч відбудеться в он-лайн форматі 9 листопада о 18:00 (за Київським часом). Приєднуйтесь за посиланням: https://us02web.zoom.us/j/88637668338

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа