Анонс: Презентація проектів «Цифровий архів» та «Тактильна екскурсія»

presentation

Запрошуємо Вас на презентацію проектів «Цифровий архів ЛНГМ» та «Тактильна екскурсія».
«Тактильна екскурсія» – це мобільна виставка, яка забезпечує безбар’єрний доступ до об’єктів матеріальної культурної спадщини для незрячих та слабозорих людей. Експозиція складається з тривимірних моделей чотирьох туристичних пам’яток Львівщини – Олеського та Підгорецького замків, Палацу Потоцьких у Львові та Жовківської синагоги. Команда проекту оцифрувала будівлі методом 3D сканування та фотограмметрії. Моделі виготовлені шляхом фотополімерного 3D друку та доповнені супровідними матеріалами та анотаціями шрифтом Брайля.
«Цифровий архів ЛНГМ» – це онлайн-каталог колекції творів Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького, який передбачає вільний онлайн-доступ до творів зі збірки Галереї, багато з яких раніше не були доступні відвідувачам. Ми оцифрували понад 1000 одиниць живопису, графіки, об’єктів об’ємної просторової пластики та створили 3D моделі понад 50 скульптур із фондів Олеського (с. Олесько), Золочівського (м. Золочів), Підгорецького (с. Підгірці) замків, а також палаців Лозинського та графів Потоцьких.
Проекти зреалізовано у співпраці Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького, Громадської організації «17», громадської ініціативи MyFutureHeritage, за підтримки Українського культурного фонду.
23 грудня 2021 р.
Початок о 15:00 (тривалість – 2 години)
Дзеркальна зала Палацу Потоцьких, вул. Коперника, 15
Відвідування заходу можливе при наявності одного з перелічених документів:
📌сертифікату про ПОВНУ вакцинацію;
📌негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, проведених не більше як за 72 години до відвідування закладу;
📌документа від лікаря про наявність протипоказань або довідки про перенесення хвороби, що чинна 105 днів з дня виявлення захворювання.
З обов’язковим дотриманням маскового режиму та дистанції!
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа