Анонс конференції «Українська мова у світі»

Афіша

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК) запрошує Вас  висвітлити у своїх ЗМІ проведення   VІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Українська мова у світі», яка відбудеться напередодні Дня української мови та писемності у Львівській політехніці ( 214 ауд.) та  платформі  Zoom.

Як зазначила директорка МІОКу Ірина Ключковська: «Сьогодні – це час для наступальних дій на всіх фронтах! Час для неухильного жорсткого дотримання Закону про мову, час для активного просування української мови за кордоном».

  • Чи розширить українська мова сфери свого функціонування у світі?
  • Чи збільшиться запит на українську мову після перемоги України в російсько-українській війні?
  • Як поширювати українську мову в Україні та світі?

Ось перелік питань, які ми обговоримо під час панельної дискусії «Українська мова як світова: реальна перспектива чи фантазія?».

            Спеціальним гостем конференції є Віталій Портников. Разом із відомим українським журналістом, публіцистом, письменником, телеведучим, аналітиком, лавреатом Премії імені Василя Стуса (2022) будемо говорити про те, як мова впливає на ідентичність, чи стане Україна притулком для українців, та як змінити уявлення світу про українську культуру. (Початок зустрічі о 12.00 годині в  Актовій залі гол. корпусу). 

Усіх учасників запрошуємо обмінятися думками у форматі «світового кафе». Тема: «Що робити, аби українська мова стала світовою?»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа