Анонс: Друге засідання Суду над Леонідом Овчаренком за питання “Чий Крим?” до рашистки

9:30, 18 лютого в Голосіївському районному суді міста Києва, вул. Полковника Потєхіна вулиця, 14А.

На вівторок, 18 лютого, 9:30 призначено суд над активістом громадянського руху «Відсіч» Леонідом Овчаренком. Це вже друге засідання в справі. Перше засідання 4 лютого суддя змушений був перенести, оскільки поліція не надала відео з натільних камер поліцейських, які вона сама ж вказала як єдині докази.

Розгляд справи відбудеться в Голосіївському районному суді міста Києва, вул. Полковника Потєхіна вулиця, 14А.

Суддя Дідик Микола Володимирович.

337px--Затримання_Леоніда_Овчаренка

Нагадаємо, що Леоніда Овчаренка разом зі ще одним активістом Громадянського руху “Відсіч” Олексієм Кальницьким брутально й незаконно затримала поліція 6 січня цього року за питання «Чий Крим?» до російської блогерші Мітрошиної, яка незаконно відвідувала українські окуповані території. Попри те що тоді активісти самі викликали поліцію, аби написати заяву на російську гастролерку, поліція надягла кайданки саме на активістів та насильно забрала їх до райвідділку.

Детальніше про затримання активістів на збіговиську рашистки: https://www.facebook.com/vidsich/videos/1500365343461030/

Пізніше поліція назвала це “добровільним запрошенням до відділку” та склала на активістів протоколи за статтею 173-1 (Дрібне хуліганство) КУпАП.

Дії поліції під час незаконного затримання викликали значний осуд у суспільстві та схвалення з боку росіян, прихильників Путіна та “ДНР/ЛНР”. 8 січня блогерші Мітрошиній ДержПрикордонСлужбою був заборонений в’їзд до України на три роки.

Суд по справі активіста Олексія Кальницького вже відбувся 31 січня та завершився виправданням активіста!

Запрошуємо всіх небайдужих громадян прийти підтримати активіста на суді у його протистоянні з поліцейським бєспрєдєлом! Українці мають право жити в правовій державі!

Джерело: Відсіч [email protected]

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа