АНОНС: До річниці Акта відновлення Української Держави у Харкові відбудеться молебень за Україну

30 червня 2013 року активісти Харківської обласної організації ВО “Свобода” проведуть урочистий захід із нагоди відзначення 73-ї річниці проголошення Акта відновлення Української Держави. Під час заходу Архиєпископ Харківський та Полтавський Ігор (Ісіченко) Української Автокефальної Православної Церкви відправить молебень за Україну.

Збір усіх охочих приєднатися до свята за адресою: Харків, сад імени Т. Г. Шевченка, при вході з боку площі Свободи, біля каменю на честь Самовизначення української нації та Незалежности України.

Початок – о 12.00.

Довідка:

Акт відновлення Української Держави відбувся 30 червня 1941 року. він проголошував відновлення незалежної держави, тої, що була визнана і країнами Антанти, і Німечиною у 1918 році. Однак гітлерівська Німеччина не визнала Акту, ув’язнила його керівників, насамперед С. Бандеру і Я. Стецька спочатку в берлінській тюрмі ґестапо, а потім у концтаборі Заксенгаузен, де загнула низка  провідних діячів українського визвольного руху. Ще частина борців за волю України, зокрема брати Степана Бандери Олександр і Василь, загинули у концтаборі Освєнцім. У деяких містах України день проголошення Акта вважається святом місцевого значення, за рішенням місцевих рад вивішуються державні прапори. Акт відновлення Української Держави став підставою для утворення Української Повстанської Армії, яка розпочала свою боротьбу проти гітлерівців восени 1942 року.

На світлині – камінь на честь Самовизначення української нації та Незалежності України

Камінь Самовизначенню українсько нації

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа