Анонс: Бандерівські читання-2016 у Києві

3 лютого 2016 року в Києві відбудуться ІII Бандерівські читання
3 лютого 2016 року в Києві відбудуться ІII Бандерівські читання, приурочені 75-ій річниці Акту відновлення української державності та 25-ій річниці Незалежності України. Тема читань: «Візія Української держави в ідеології українського націоналізму».
У рамках читань буде проведено дві панельні експертні дискусії.
Панель #1 «Досвід боротьби українських націоналістів за державність у XX столітті: ідеї та практики».
Панель#2 Українська держава ІІІ тисячоліття: візія націоналістів.
У рамках панелі #1 планується дискусія провідних істориків щодо ідейної спадщини та досвіду боротьби українських націоналістів у XX столітті. Аналізуватимуться напрацювання українського націоналізму у сфері державного будівництва, воєнних та геополітичних доктрин, соціальних та культурних концепцій.
У рамках панелі #2 експерти обговорюватимуть майбутнє: як реалізувати проект Національної держави; як зберегти і утвердити суб’єктність України та ідентичність Української нації; яким має бути геополітичне позиціонування української держави; якими є оптимальні моделі державного устрою, соціальної та культурної політики; якою повинна бути політика використання природних ресурсів.
Організатори заходу: Недержавний аналітичний центр “Українські студії стратегічних досліджень”, Науково-дослідний інститут українознавства.
Зголошуватися до участі і подавати тези до 28 січня 2016 р. за адресою: [email protected] або тел.: 0674414601.
До участі в читаннях запрошено політологів, політиків, істориків, філософів.
Довідка: 1 лютого 2014 року в Києві в розпал Революції гідності в актовій залі Київради (вул. Хрещатик, 36) з нагоди 85-ї річниці створення Організації Українських Націоналістів та 105-ї річниці з дня народження Степана Бандери пройшли І Бандерівські читання. 2 лютого 2015 року в Науково-дослідному інституті українознавства відбулись ІІ Бандерівські читання на тему: “Якою має бути Українська Самостійна Соборна Держава в XXI столітті та “питання Москви”.

Українські студії стратегічних досліджень

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа