Анонс: 25.09 о 12:30 Пікет на підтримку кримськотатарського народу під Посольством РФ

25 вересня о 12:30 під Посольством Російської Федерації в Києві (проспект Повітрянофлотський, 27) громадські активісти, правозахисники та журналісти проведуть пікет на підтримку кримськотатарського народу.

У вересні ситуація з положенням кримських татар суттєво погіршилась: масові обшуки у кримськотатарських активістів та представників релігійних установ, закриття кримськотатарської бібліотеки, обшуки у школах на предмет зберігання «екстремісстської літератури» стали щодденою практикою кримчан.

За останній місяць окупанти залишили без приміщення Меджліс. Здійснюється постійний тиск на ЗМІ — звинувачаення на адресу газети Avdet, яка розташована у приміщенні Меджлісу, директора Інформагенції QHА Гаяну Юксель не впустили до Криму, заборонив їй в’їзд, кримськотатарський канал ATR 24 вересня отримав листа із звинуваченням в екстремізмі.

Самопроголошений прокурор Криму Наталя Поклонська, як і в 1944 році, обіцяє депортацію тим, хто буде “розпалювати міжнаціональну ворожнечу”, тим самим, за відсутністі системи права погрожує кримським татарам виселенням.

Факти порушення прав кримськотатарського народу продовжуються. Крим – це частина України. Кримські татари котрі залишились на півострові роблять мужній вчинок, бо зберігають та охороняють культуру, традиції та мову, і в цей момент ми маємо підтримувати і їх, та кожного і не лише на цьому пікеті говорити голосно про порушення прав кримськотатарського народу.

Пікет проходитиме без жодної символіки жодної політичної сили, лише плакати, державний прапор України та прапор кримськотатарського народу.

Організатори: Кримський правозахисний центр “Дія” та Конгрес наіональних громад України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа