Анонс: 15 травня о 17:00 відкривається виставка Антона Логова “Цінності”

У Галереї протестного мистецтва Музею Майдану представлено роботи українського художника Антона Логова,  присвячені десятиріччю боротьби українців за незалежність – від Революції Гідності та АТО до реалій російсько-української війни.

Понад три десятки картин, малюнків та артоб’єктів, зокрема серії “Майдан. Серцебиття”, “Малюнки про війну” та “Одна з нас”, митець створював із 2017 року. 

“Ця виставка про світ навколо сьогодні й вічні цінності загалом. Про мистецтво, життя та стійкість. Про красу і внутрішню гармонію, яку не слід втрачати. Ця виставка про Україну. Про Людину, яка бореться за свободу та гідність. Виставка про Україну. Цінності – це свідчення свідомості людини щодо того, щоб бути громадянином своєї країни. Це цінності: етичні, моральні, сакральні, метафізичні, естетичні. Вони приземлені й піднесені, актуальні та позачасові, локальні і масштабні. Це моя декламація цінностей, які шукають своїх героїв, прокладаючи шлях у майбутнє”, – підкреслив Антон Логов. 

Особливу увагу у творчості Антон Логов приділяє рідним для нього містам – Києву та Одесі, які регулярно потрапляють під російські обстріли.

У творчості Антона Логова відображено й актуальні події щодо руйнування культурних установ України, зокрема руйнування уламками балістичної ракети одного з корпусів Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Бойчука 25 березня. 

Усі роботи об’єднано імпульсом до життя, тоді як активний колір, фактури й узагальненість та експресивність передають почуття. 

ПРО ХУДОЖНИКА

Антон Логов – український художник. Народився в 1984 році в місті Роздільна Одеської області. У 2004 році закінчив Одеське художнє училище імені М. Б. Грекова, а в 2010 році – Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури. Із 2008 року бере активну участь у групових виставках в Україні й за кордоном. У 2020 році переміг у конкурсі молодих митців “OBJECTS art prize”. Працює з живописом, графікою, скульптурою. відеоартом та інсталяцією.  Живе та працює в Києві.

Виставка “Цінності” триватиме до 30 червня 2024 року. 

Вхід вільний.

Задля вашого комфорту просимо зареєструватися на відкриття тут https://forms.gle/ANJxHpMcRZnpbjCP6 

Організатори: Національний музей Революції Гідності та Антон Логов.

Додаткова інформація для ЗМІ: +38097 6023422 (Ксенія).

Де: Галерея протестного мистецтва Музею Майдану (Київ, вул. Липська, 16, 1-й поверх).

Коли: Відкриття відбудеться 15.05–17:00

Тривалість виставки: 15.05–30.06

Графік роботи галереї:
з вівторка до неділі – 11:00–18:00, понеділок вихідний.

ДО УВАГИ ВІДВІДУВАЧІВ!
Найближчі укриття у разі повітряної тривоги можна знайти за адресами:
вул. Липська, 19/7 (2 хв пішки);
вул. Академіка Богомольця, 7/14, літера В (4 хв пішки).

Найближча до галереї станція метро – “Арсенальна”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа