Amnesty International: Справа Савченко має бути розглянута повторно після винесення «глибоко політизованого» обвинувального вироку

Справа української льотчиці Надії Савченко, яку сьогодні суд на півдні Росії визнав винною у вбивстві, має бути повторно розглянута згідно зі стандартами справедливого судочинства, заявляє Amnesty International.

«Абсолютно неприйнятно відправляти Надію Савченко до в’язниці після такого недолугого та політизованого судового розгляду», - каже Джон Дальхузен, директор Amnesty International в Європі та Центральній Азії.

«Низка сумнівних процедур та рішень головуючого судді протягом цього судового процесу показують очевидне презирство до процедури належного судочинства та позбавляють Савченко будь-якої надії на доведення своєї невинуватості.

Єдиний шлях, завдяки якому правосуддя може бути досягнуто і для Надії, і для журналістів, що загинули, - це повне та неупереджене розслідування всіх підозр та повторний розгляд, який має бути вільним від політичного втручання та відповідати міжнародним стандартам правосуддя».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа