Amnesty International проводить акцію підтримки кримського політв’язня

19.11 на Майдані Незалежності відбудеться акція-флешмоб, що ознаменує старт Марафону написання листів - глобальної правозахисної кампанії Amnesty International.

Рекордна кількість активістів(-ок) та координаторів(-ок) Марафону з більш як 24 населених пунктів України, а також представники та представниці громадських організацій зберуться в центрі Києва.  Вони писатимуть листи на підтримку героїв Марафону, людей та спільнот чиї права порушуються.
Цього року одним із восьми героїв десятого українського Марафону є Ервін Ібрагімов, кримськотатарський активіст, викрадений у Криму у травні 2016 року. Учасники акції напишуть листи підтримки родині Ібрагімова та підпишуть петиції до де-факто влади Криму з вимогою розслідувати зникнення активіста.
Крім того, учасники акції розкриють жовті парасольки як символ світла та захисту, яким є для героїв Марафону листи, що надходитимуть з сотень країн.
Акція - флешмоб відбудеться 19.11 (субота) о 10.00 на Майдані Незалежності, м.Київ
Спікерки:
Оксана Покальчук, директорка Amnesty International в Україні
Таміла Ташева, співзасновниця та координаторка громадської організації КримSOS
Ольга Афанасьєва, матір Геннадія Афанасьєва, героя Марафону написання листів 2015

Марафон написання листів - це глобальна та щорічна правозахисна кампанія, що присвячена Дню прав людини (10 грудня) та проходить у понад 200 країнах світу. Щороку за допомогою Марафону звільняють несправедливо засуджених, змінюють репресивні закони та допомагають жертвам порушень прав людини не здаватись.
Марафон написання листів 2016 триватиме в Україні з 19.11 до 20.12 та відбуватиметься у більш ніж 24 населених пунктах України. В рамках Марафону заплановано низку подій, зокрема в Києві - Марафон правозахисного кіно (6,7,8 грудня) та фотовиставка робіт Еміне Зіянтдінової, відкриття якої відбудеться 16.12 у подвір’ї МЗС.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа