Amnesty International оголосила акцію термінової допомоги журналісту, який пропав у Донецьку

ailogoСтаніслав Асєєв, незалежний журналіст, зник 2 червня на території, контрольованій самопроголошеною "Донецькою Народною Республікою" ("ДНР"). Його родина та друзі побоюються, що Станіслава було затримано так званою владою та йому загрожують тортури і жорстоке поводження.

Станіслав Асєєв є працює під псевдонімом, описуючи повсякденне життя на території, контрольованій самопроголошеною "Донецькою Народною Республікою" ("ДНР"). Востаннє Станіслав Асєєв говорив з родиною по телефону 2 червня, повідомивши, що він під'їжджає до Донецька і що завітає до родичів наступного дня, проте так і не приїхав. Родичі виявили в його квартирі очевидні сліди обшуку.

“Ми вимагаємо від так званої влади “ДНР” розкрити місце знаходження Станіслава Асєєва та не допустити застосування до нього тортур чи іншого жорстокого поводження”, - заявила Оксана Покальчук, директорка Amnesty International Україна.

Від часу останнього дзвінка Станіслава, 2 червня, немає достовірної інформації про його долю та місце перебування. Його родичі та друзі побоюються, що йому загрожує небезпека.

Для "Міністерства державної безпеки ДНР" є звичайною практика 30-денних арештів осіб, яких підозрюють у нелояльності або “підривній” діяльності, та утримання їх без зв’язку із зовнішнім світом. Зазвичай, 30-денні терміни тримання під вартою постійно продовжують і особа залишається без можливості контактувати зі своєю родиною чи адвокатом.

Amnesty International закликає вимагати від так званої влади ДНР:

●       негайно розкрити інформацію стосовно місця перебування Станіслава Асєєва;

●       негайно припинити практику свавільних затримань цивільних осіб та інших порушень прав людини членами підконтрольних їй сил, включаючи тортури та інші види жорстокого поводження.

Залишити свій підпис під вимогами можна на сайті організації: http://cases.amnesty.org.ua/sprava/stanislav-aseev

Для інформаційних запитів:

Марія Гур’єва
Спеціалістка з медіа та комунікації  Amnesty International Україна

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа