Американці зафіксували Крим безполітною зоною

Компанія SZ DJI Technology, один з найбільших китайських виробників безпілотних літальних апаратів (БПЛА), схоже, модифікувала програму управління своїх дронів таким чином, що вони відмовляються літати над територією Криму.

Про неможливість запустити безпілотники SZ DJI Technology в Криму кажуть власники таких апаратів. Зокрема, мова йде про моделі Phantom. «Я намагався запустити його в небо під Сімферополем, біля Бахчисарая – безрезультатно. Апарат весь час видає напис на дисплеї контролю “Ви перебуваєте в безполітній зоні”. При цьому червоним кольором, що означає безполітну зону, відзначений весь Крим », – цитує ресурс« Новини Криму »заяви одного з власників дронів SZ DJI Technology.

Експерти кажуть, що китайський виробник, очевидно, вніс зміни в прошивку своїх дронів, дотримуючись вимог санкцій США. Апарат, визначивши поточні координати за допомогою системи супутникової навігації GPS, попросту відмовляється злітати з території Криму.

У деяких випадках обмеження вдається обійти шляхом завантаження в пам’ять Phantom більш ранньої версії прошивки. Однак допомагає це далеко не завжди. У компанії SZ DJI Technology ситуацію ніяк не коментують. Але вони не є розробниками електроніки, а лише виробниками, власниками інтелектуального продукту є американці, і вони визначають, що повинно бути в прошивці мікросхем управління.

За матеріалами Новости Крыма

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа