Американці ще раз нагадали про втручання російського агента впливу Деркача у їхні вибори

191436483_1989209274560269_7246361482230392471_n
Газета New York Times пише, що федеральна прокуратура США разом з ФБР вивчає підозри про дії низки українських посадовців та політиків у межах розслідування спроб закордонного впливу на президентські вибори у США 2020 року.
New York Times вказує, що головним у бруклінському слідстві є з’ясування ролі Андрія Деркача.
Хоч серед українських журналістів існує певна меншовартість й фанатичне захоплення закордонними розслідувачами типу дзвонокотиків, але відзначимо, що цього разу саме матеріали, опубліковані українцями на InformNapalm ще в серпні 2020 вплинули на рішення накладення американських санкцій на Деркача та його оточення. Нагадаємо, що 10 серпня 2020 спікер та волонтер міжнародної спільноти InformNapalm Mykhailo Makaruk підготував розвідувально-аналітичну довідку про Андрія Деркача, його оточення та їх участь в спецоперації РФ із втручання у президентські вибори США. Аналітична довідка була перекладена та поширена 6 мовами світу і спричинила значний суспільний резонанс. Точково ці матеріали поширювались серед сенаторів. Через місяць, 9 вересня 2020, Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Андрія Деркача за його спроби вплинути на президентські вибори в США в 2020 році. А 11 січня 2021 Міністерство фінансів США з контролю за іноземними активами вжило додаткові санкційні заходи проти 7 фізичних осіб та 4 суб’єктів, які є частиною пов’язаної з РФ мережі іноземного впливу, що має стосунок до Андрія Деркача. Міністерство фінансів США тоді назвало Деркача «активним упродовж понад десятиріччя російським агентом». Ця чітка термінологія усуває будь-які подвійні трактування щодо втручання у вибори США й вказує, що хоч Деркач та його посіпаки і є громадянами України, але вони працювали в інтересах Російської Федерації.
Андрій Деркач, випускник російської Академії ФСБ, з середини 90-х років перебував на ключових державних посадах в Україні, а зараз вчергове обраний депутатом Верховної ради від округу в Сумській області.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа