Американці сфінансували ще одну програму для переселенців

анонс_NGO Camp_html_10f7d8bf30 березня 2016 р. стартує 3-денний тренінг «NGO Camp» для громадських організацій.

Цей захід є першим етапом Програми розвитку громади (СPD), яку розпочинає ГО «КримSOS» в рамках Української Ініціативи з підвищення впевненості (UCBI), яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Програма розвитку громади – інноваційний підхід до розвитку місцевих ініціатив в Україні. Він передбачає системну діяльність у вирішенні проблем ВПО, колективну соціальну роботу через об’єднання постраждалих людей за певними категоріями для вирішення їх спільних проблем, участь постраждалих верств населення через самомотивацію та допомогу у самостійному вирішення власних проблем.

Головним тренером даної програми виступить міжнародний експерт з розвитку місцевих ініціатив Ян Цихлінський – професор Бернського університету прикладних наук за напрямками соціального розвитку місцевих громад та співробітництва між місцевими громадами в галузі розвитку. Пан Цихлінський має 20-річний практичний досвід роботи в Швейцарії та за кордом, зокрема, в Арменії, Айзербайджані, Грузії, Україні та Шрі-Ланці. В 2014-2015 роках експерт проводив тренінги з розвитку волонтерських організацій України. Ян Цихлінський є фахівцем з питань внутрішнього переміщення та специфіки роботи громадських ініціатив у сфері допомоги ВПО.

Взяти участь в програмі можуть громадські організації, які працюють з ВПО. Кількість учасників обмежена: для участі в першому етапі буде відібрано 10 громадських організацій.

Критерії відбору учасників в NGO Camp:

  • зареєстровані ГО та місцеві ініціативи з усіх регіонів України;

  • систематична робота з ВПО (надання різного виду допомоги на постійній основі);

  • досвід роботи з ВПО не менше 1 року;

  • дозволяється максимум 2 людини від організації.

Програма розвитку громади передбачає декілька етапів. Увага! Не можна реєструватися лише на один з етапів. Ваша реєстрація означає готовність і бажання взяти участь в усіх чотирьох етапах програми:

  1. NGO Camp (30 березня – 1 квітня 2016 року):

3 –денний тренінг з міжнародним експертом Яном Цихлінським – базові основи підходу CDP, практичні завдання та поради від тренера щодо започаткування нового підходу на місцях.

Учасники – 10 ГО та ініціатив, які пройшли попередній відбір;

  1. Менторська програма для учасників NGO Camp (квітень 2016 р.):

он-лайн консультації від експерта.

  1. Грантовий конкурс на програму допомоги ВПО (з використанням підходу CDP) для учасників NGO Camp (квітень – травень 2016 р.):

5 Грантів по 50 000 грн. кожен.

  1. Менторська програма для переможців грантового конкурсу (червень- – липень 2016 р.):

візити міжнародного експерта до переможців грантового конкурсу.

Посилання на реєстраційну форму: ТУТ

Локація уточнюється. Детальна інформація буде надана згодом. Організатори відшкодовують вартість проїзду (за умови надання проїзних документів).

анонс_NGO Camp_html_9a8069b7Захід «NGO Camp» та Програма Розвитку Громади виконується ГО «КримSOS» в рамках Української Ініціативи з підвищення впевненості (UCBI), яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа