Американці перевели свій передовий штаб ССО з Німеччини в Албанію

us-sso

Командування спеціальних операцій США в Європі (SOCEUR), що базується в Штутгарті (Німеччина), прийняло рішення розмістити передовий штаб американских Сил специальных операций (SOF) на ротаційній основі в Албанії.
Рішення ухвалено як запоруку регіональної стабільності, у тісній координації з посольством США в Тирані та завдяки “величезної підтримки албанського уряду та керівництва Міністерства оборони”, зазначається в повідомленні SOCEUR.
Наголошується, що “розташування передового штабу в Албанії забезпечить підвищену сумісність з албанськими союзниками, важливий доступ до транспортних вузлів на Балканах і більшу гнучкість матеріально-технічного забезпечення”. Таке розташування “значно скорочує час у дорозі та підвищує гнучкість як сил спеціальних операцій, так і звичайних сил у регіоні”.
«Можливість для швидкого переміщування та тренувань на Балканах у тісній координації з іншими союзними та партнерськими силами зробила Албанію найкращим місцем для цих завдань, – сказав генерал-майор Девід Табор, командувач
Командування спеціальних операцій в Європі. – Албанія залишається важливим союзником НАТО та цінним партнером у сфері безпеки як на регіональному, так і на глобальному рівні».
“Це фантастична новина… це вираз дуже високої довіри та дуже тісної співпраці”, – сказав прем’єр-міністр Албанії Еді Рама у спеціальному відеозверненні.

Балканський оглядач

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа