Американці переправили трофейний російський “Панцирь” в США

pantsyr1

Захоплений у Лівії зенітний ракетний артилерійський комплекс «Панцирь-С1» доставили у США.

Про це повідомило британське видання The Times.

Спочатку наземний комплекс протиповітряної оборони доставили у Німеччину, а звідти вже транспортним літаком C-17 до Сполучених Штатів.

У Німеччину комплекс доставили таємною місією на авіабазу США з Лівії.

Операція була здійснена через занепокоєння з приводу того, що ракетний комплекс «Панцирь-С1» може легко збити цивільні літаки та може потрапити в руки бойовиків чи торгівців озброєнням в охопленій війною північноафриканській країні, – написали в The Times.

Зенітний ракетний артилерійський комплекс (ЗРАК) наземного базування «Панцирь-С1» російського виробництва був захоплений бійцями проурядових сил у Лівії в травні 2020 року у бойовиків Лівійської національної армії.

pantsyr111

До того як урядові війська у Лівії захопили установку «Панцирь-1СЭ» на шасі MAN-SX45, вони вже фіксувалось у бійців «Лівійської національної армії».

Оприлюднив відеопідтвердження трофеїзації місцевий блогер та активіст Фарадж Шитав.

Окрім захоплення комплексів у Лівії, відомо про декілька ліквідованих в країні ЗРАК «Панцирь-С1», один з таких був виявлений у місті Тархуна сили під час наступу військ Уряду національної згоди.

«Панцирь-С1» – російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс (ЗРГК) наземного базування.

В Лівії помічені комплекси на шасі MAN, що встановлюються на замовлення Об’єднаних Арабських Еміратів, котрі підтримують армію Хавтара (Лівійська національна армія) у громадянській війні в Лівії, також поставки озброєння здійснюють цій стороні напряму від Росії.

Іншій стороні конфлікту надає допомогу Туреччина, що окрім радників та інструкторів доставляє свою техніку, зокрема і безпілотні літальні апарати.

Джерело: Український мілітарний портал

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа