Американці опублікували супутникові фото української атаки на аеропорт в Херсоні

Kherson-Airfield-Attack

Супутниковий знімок, отриманий The War Zone від Planet Labs, підтверджує, що українські війська пошкодили та знищили низку російських гелікоптерів, а також завдали інших пошкоджень під час нападу 15 березня на Херсонську авіабазу в південній частині країни. Це вже другий великий український напад на цю базу за кілька тижнів. Російські війська вперше заявили, що взяли під контроль Херсон, який займає стратегічне розташування на північному березі Дніпра, приблизно два тижні тому.

Зображення, частини якого показано нижче, було зроблено 15 березня 2022 року об 11:35 за часом UTC або в 13:35 за місцевим часом.

message-editor_1647389733965-kherson3

На одному добре видно кілька великих джерел вогню, включаючи кілька палаючих вертольотів на основних пандусах бази. Густий чорний дим, що виходить з різних точок, цілком міг би приховати додаткові пошкодження за межами того, що легко видно. Схоже, що під шлейфом диму горять інші пожежі, що вказує на те, що основна інфраструктура на базі також була пошкоджена або знищена. Ряд інших невеликих пожеж горять навколо бази, яка тільки що заповнена транспортними засобами після захоплення її Росією.

message-editor_1647391005961-24

В інших місцях навколо аеродрому видно знищені гелікоптери, як можна побачити нижче на північно-західній зоні посадкових майданчиків об’єкта. Однак, схоже, що жоден з них активно не горить, і деякі з цих втрат є результатом попередніх атак.

message-editor_1647390046615-kherson1

Ви можете переглянути повне супутникове зображення високої роздільної здатності, отримане The War Zone, натиснувши тут. Розмір наведених було зменшено, щоб надати для цієї статті.

Повідомлення про те, що українські війська застосували невстановлену зброю для удару по авіабазі Херсон, яка розташована разом із міжнародним аеропортом Херсон, почали з’являтися в соцмережах раніше 15 березня. У мережі також поширюються фотографії та відео, на яких видно великий шлейф чорного диму, що піднімається від закладу. Дані теплових карт, які зазвичай використовуються для відстеження лісових пожеж, уже вказували на те, що на аеродромі виникла низка значних пожеж.

Коментар експерта, який моніторить українсько-російську війну:

Джерело: https://www.thedrive.com/the-war-zone/44780/ukraine-strikes-back-barrage-leaves-russian-occupied-kherson-airbase-in-flames?fbclid=IwAR19H-Gcch5jfqSu0L8N-_jxWoxSgOV1opjToS8IzV-oAbseZxzi813tP98

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа