Американці беруться за будівництво нового аеропорта в Одесі

Про це 8 вересня з великим задоволенням повідомив глава Одеської обласної адміністрації Міхеїл Саакашвілі. Раніше одеський губернатор говорив про те, що коли інвестори будуть зволікати з новим аеровокзалом в Одесі, то влада візьметься за трансформацію одного із трьох військових аеродромів під Одесою в цивільний. Такою альтернативною повітряною гаванню в регіоні міг стати населений пункт Лиманівка на кордоні України і Молдови, де є військовий аеродром. Тепер же Саакашвілі повідомив, що вже ведуться перемовини з американськими партнерами щодо будівництва нового аеропорту. Планується, що він буде знаходитися за межами міста. Там же спорудять і великий карго термінал.

Це підтвердив і міністр інфраструктури Володимир Омелян. «Ми працюємо разом з американськими спеціалістами – це команда із Мінфіну США, яка вже більше як півроку консультує міністерство. У рамках їх роботи ми очікуємо, що невдовзі приїде команда спеціалістів, яка дослідить як існуючий Одеський аеропорт, так і потенційне місце другого альтернативного аеропорту, який повинен бути більшим і можливо буде займатися не лише пасажирськими, але і вантажними перевезеннями. Зараз ми лише на початку перемовин і відправною точкою буде саме прибуття цієї місії в Україну. Тим часом Мінінфраструктури вже запросило інвесторів для будівництва нового аеропорту в Одесі», – заявив міністр.

А ще він нагадав, що злітно-посадкова смуга одеського аеропорту перебуває у незадовільному стані й МІУ проробляє технічні рішення, як її краще відремонтувати. «Після того, як отримаємо фінансування із держбюджету, розпочнемо роботи. Я сподіваюся, що це буде в цьому році», – зазначив Володимир Омелян.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа