Американські студії в Україні

us-embassy

Увага! Нова програма: Сертифікатна програма УКУ “Американська політика і система урядування” 

Кафедра політичних наук УКУ за підтримки Посольства США в Україні анонсує набір на сертифікатну програму “Американська політика і система урядування”, яка стартує 23 лютого (онлайн).

Протягом 10 тижнів навчання, Ви дізнаєтесь про основоположні принципи урядування в США, Конституцію, федералізм, систему стримування і противаг, Конгрес, президенство, судову систему, партійну і виборчу систему, лобізм, ідеологічну поляризацію, медіа та багато іншого.

Сертифікатна програма УКУ “Американська політика і система урядування” покликана ознайомити слухачів із засадничими принципами, цінностями та структурою політичної системи США, а в процесі дискусій та обговорень спробувати зрозуміти — як в Україні можна найкраще використати досвід функціонування однієї з найуспішніших демократій світу.

До участі в  програмі запрошуються: політики, журналісти, аналітики, науковці, громадські активісти, працівники публічної сфери, студенти суспільно та гуманітарно орієнтованих програм українських університетів, а також всі, хто цікавиться політичним життям Сполучених Штатів Америки.

Більше деталей: www.americanpolitics.ucu.org.ua

Мова  курсу: англійська з синхронним перекладом на українську.

Учасники отримають сертифікат Українського католицького університету.

Реєстрація: https://shorturl.at/dlmJ2

*Програма є частиною проекту “Building Democracy: Rule of Law, Human Rights and Political Institutions (American Experience)”, що реалізовується кафедрою політичних наук Українського Католицького Університету в рамках програми “Малі гранти публічної дипломатії — ОСВІТА“ за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. Погляди студентів та професорів програми не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Кінцевий термін подачі заявок – 15 лютого 2022 року.

Американські студії в Україні

Посольство США активно підтримує американські студії в Україні як на університетському рівні, так і на рівні середньої школи. Відділ преси, освіти і культури Посольства співпрацює зі своїми колегами, щоб заохочувати розвиток і поглиблення програм та курсів з американських студій за допомогою різноманітних методів, зокрема таких, як програми спікерів, надання малих грантів і програми обміну для університетських викладачів, учителів рівня середньої школи та студентів з лідерськими якостями, які або викладають курси, пов’язані зі Сполученими Штатами, або зацікавлені у їх вивченні.

Програми обмінів, пов’язані з американськими студіями: Уряд США підтримує різноманітні програми обмінів для студентів, освітян і дослідників, які займаються або цікавляться американськими студіями. До їх числа входять програма Study of the United States Institutes та кілька обмінних можливостей програми Fulbright.

Конкурс малих грантів, пов’язаних з американськими студіями: Відділ преси, освіти та культури надає малі гранти освітнім організаціям, які підтримують американські студії в Україні. По детальнішу інформацію і для подання заявок звертайтесь за цим посиланням:https://ua.usembassy.gov/uk/education-culture-uk/current-programs-grants-uk/. 

Ініціатива «Американські студії»: Разом з Офісом Програми Фулбрайта в Україні Посольство створило Ініціативу «Американські студії», яка сприяє розширенню діалогу між Сполученими Штатами й Україною через заходи, що їх зазвичай влаштовують партнерські установи і організовують випускники Програми Фулбрайта й інші зацікавлені доповідачі. Щоб отримати додаткову інформацію і подати заявку, перейдіть сюди.

Джерело: ua.usembassy.gov

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа