Американці реалізували фантастику: розгінний модуль корабля для польоту на місяць приземлився на стартовий майданчик

Сьогодні о 15:25 за Києвом відбувся п’ятий випробовувальний старт американського проекту starship, остаточною метою якого є нове відвідування людьми Місяця. Метою сьогоднішнього тесту було випробування нового виду приземлення розгінного блоку корабля starship: після виведення другого ступеня за межі атмосфери розгінний блок повинен був від’єднатися від космічного корабля і самостійно повернутися на стартовий майданчик. Більше того, механічна рука стартової вежі повинна була захопити модуль під час посадки  і поставити його в стартову позицію. Все вдалося. Модуль від’єднався на швидкості 5000 км/год, корабель полетів далі, а розгінний модуль знайшов дорогу до стартового майданчика, погасив швидкість падіння, яка складала 3000 км/год, і плавно зайшов на вертикальну посадку до стартової вежі. Рука його захопила. Завдання п’ятого тесту виконане. Раніше такі сюжети можна було бачити тільки у фантастичних фільмах.

На цей момент основна ступінь корабля набрала швидкість 25000 км/год і летіла над Африкою в бік Індійського океану, де планувалося завершення її польоту.

Від старту корабля до посадки розгінного блока пройшло 8 хвилин. Пряму трансляцію польоту дивилися 2,2 мільйони глядачів. Чекаємо наступних фантастичних випробувань.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа