Американці ще не опрацювали даних про знищення російського конвою українською ракетою

Заява речника РНБ Кейтлін Гайден щодо повідомлень про колону російської військової бронетехніки в Україні

БІЛИЙ ДІМ
Офіс прес-секретаря
ДЛЯ НЕГАЙНОГО ОПРИЛЮДНЕННЯ
15 серпня 2014 року

Ми працюємо над тим, щоб зібрати більше інформації у зв’язку з повідомленнями про те, що сили безпеки України вивели з ладу автомобілі російського військового конвою на території України. На даний момент ми не маємо змоги підтвердити ці повідомлення. Навіть зараз, працюючи над збором інформації, ми підтверджуємо наше занепокоєння з приводу неодноразових російських та підтримуваних Росією вторгнень в Україну. Росія не має права відправляти транспортні засоби, осіб або вантажі будь-якого роду в Україну, ні під яким приводом, без дозволу уряду України.

Ескалація дій Росії, спрямованих на дестабілізацію України, в останні тижні вкрай небезпечна і провокаційна. Вона включає в себе поставку бойовиків з танками, бойових броньованих машин, артилерії і реактивних систем залпового вогню. Росія також регулярно обстрілювала артилерією й ракетами Україну зі своєї території і перемістила ряд ракетних систем залпового вогню та ракетних систем «земля – повітря» через кордон, щоб обстрілювати українські позиції, – в тому числі свої найновіші системи протиповітряної оброни, SA-22, у східну Україну.

Вчора президент Путін пообіцяв «зробити все, що в силах (Росії)», щоб покласти край конфлікту в Україні. Він може почати з припинення російського обстрілу України; припинення поставок зброї та готівки сепаратистам, їх підтримки; закриття кордону з бойовиками, в тому числі шляхом сприяння ефективній місії моніторингу кордону під егідою ОБСЄ. США рішуче підтримують зусилля з надання гуманітарної допомоги Луганську через МКЧХ, при тому, що всі умови й методи, запропоновані МКЧХ та урядом України, буде узгоджено й суворо дотримано всіма сторонами. Постійне російське військове втручання в Україну повністю суперечить законним зусиллям з надання гуманітарної допомоги та перемовинам щодо мирного врегулювання цієї кризи в цілому.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа