Американська промоутерська компанія підписала контракт з молодим, обдарованим одеським боксером

17-річний український боксер Раміль Гаджиєв стане американською зіркою_html_757c646eЮний одеський боксер Раміль Гаджиєв, який у 2014 році виграв у Нанкіні золото II Юнацьких Олімпійських ігор у ваговій категорії до 75 кілограмів, вирішив перейти у професіонали. Він підписав контракт з американською промоутерською компанією Fight Promotions і тепер продовжить свою кар’єру в США. Нещодавно з’явилася також інформація про те, що контракт з Fight Promotions підписав і учасник Олімпійських ігор у Лондоні й чемпіон Європи Павло-Огнеслав Іщенко. На сьогодні, на контракті у компанії з українців перебувають ще Євген Хитров, Сергій Дерев’янченко та Іван Голуб.

«Рамілю Гаджиєву лише 17 років, та у нього неординарний талант, – прокоментував подію президент Fight Promotions Макс Альперович. – Він швидкий, технічний і сильний боєць. Талантом він не поступається Василю Ломаченку. Особисто мені він нагадує Роя Джонсона. Запевнюю, у нього дуже велике й світле майбутнє, в Америці Раміль Гаджиєв стане суперзіркою».

Відеозапис фінального поєдинку одесита з росіянином Дмитром Нестеровим у мережі вже переглянули сотні тисяч шанувальників боксу. На шляху до фіналу українець спочатку отримав упевнену перемогу над представником Австралії Саталі Теві-Фуімаоно, після цього виявився сильнішим боксера із Узбекистану Козимбека Мардонова. Діючого чемпіона світу серед юніорів Дмитра Нестерова він обійшов з рахунком 3:0. Ставши володарем золотої медалі, наш співвітчизник гідно представив Україну на Юнацьких олімпійських іграх у китайському Нанкіні. А до цього Гаджиєв став срібним призером чемпіонату Європи в Грозному та чемпіоном світу з боксу серед юніорів. Загалом боксом Раміль Гаджиєв займається з 7 років, саме в такому віці батько привів сина у боксерський зал.

Тепло й сердечно привітали з перемогою у Нанкіні Раміля Гаджиєва і його тренера Ростислава Пантелєєва в офісі Федерації боксу Одеської області. «Не зважаючи на молодість, Раміль своєю наполегливістю, силою, цілеспрямованістю пробиває собі дорогу наверх, до вершин боксерського Олімпу, і, я думаю, він ще не раз порадує всіх своїми перемогами, – каже президент Федерації Олександр Крижанівський. – Найближча його мета – Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро, які відбудуться наступного року».

Залишається побажати нашому співвітчизнику прогресувати й успішно виступати в турнірах не лише серед молоді, але і серед дорослих.

Сергій Горицвіт

На світлині:Раміль Гаджиєв.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа