Америка знову занепокоїлась і закликає Росію відчепитись від України

Заява речника Державного департаменту Джен Псакі щодо України

30 вересня 2014 року

Ми глибоко занепокоєні посиленням насильства на сході України. Російські військові сили і техніка все ще перебувають в Україні, а російсько-український кордон досі не захищений. Від підписання угоди про припинення вогню 5 вересня через атаки на позиції українських сил та міста, в тому числі навколо донецького аеропорту і села Попасна в Луганській області, було вбито і поранено велику кількість українських військових і цивільних осіб і знищено важливі об’єкти інфраструктури. Ми закликаємо Росію і сепаратистів, яких вона підтримує, негайно припинити ці напади.

Ми також закликаємо Росію вивести всі її війська та озброєння з території України. Спостерігачі ОБСЄ перебувають в Україні, здійснюють моніторинг і контроль за припиненням вогню, і готові надавати підтримку у виконанні Мінської угоди від 5 вересня та меморандуму 19 вересня. Росія повинна дозволити їм виконувати свою роботу.

Україна виконує свої зобов’язання щодо припинення вогню і прагне мирного врегулювання конфлікту на сході України. Настав час для російської влади і підтримуваних нею сепаратистів негайно виконати свої зобов’язання відповідно до Мінської угоди, яку вони підписали.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа