Албанія викликала посла РФ через заяви Лаврова про “албанських найманцев”

274184720_1275403716273880_4930479228415474480_n

Міністерство закордонних справ Албанії заявило, що “категорично відкидає заяви російського інформаційного агентства ТАСС і підозри глави МЗС РФ Сергія Лаврова щодо присутності в Україні «албанських найманців».
“На знак протесту викликали посла РФ і попросили спростувати цю новину”, – повідомляє зовнішньополітичне відомство Албанії в Твіттері.
Напередодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв’ю для RT заявив, що Росія перевіряє інформацію про відправку найманців з Косова, Албанії, Боснії і Герцеговини до Донбасу. «Є інформація про те, що найманців у Косово, Албанії, Боснії і Герцеговині набирають і для того, щоб вибивати Росію з рівноваги та спрямовувати їх у тому числі на Донбас. Перевіряємо це ще зараз», — заявив глава російського МЗС.
Дипломат висловив упевненість, що в країнах Західних Балкан вербують найманців для участі в конфліктах, які «поволі розпалюють у тому числі США, щоб вивести Росію з рівноваги».
Міністр закордонних справ Боснії і Герцеговини Бісера Туркович вже передала посольству РФ в Сараєво просьбу надати докази звинувачень Лаврова.

Балканський оглядач

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа