Активісти закликають депутатів підтримати закон про переселенців

Правозахисний порядок денний закликає народних депутатів підтримати законопроект 2166 щодо посилення гарантії дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.
Сьогодні на порядок денний парламенту буде винесено законопроект 2166 «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантії дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».
 
Даний проект спрощує та прискорює процедури працевлаштування, отримання статусу безробітного, відновлення документів тощо; скасовує невиправдану залежність переселенців від реєстрації місця проживання; поширює гарантії на осіб, які проживали без реєстрації на тимчасово окупованих територіях, а також на осіб без громадянства та іноземних громадян, що мають право постійно проживати на території України.

 
Дані законодавчі зміни отримали схвальну оцінку Верховного комісара у справах біженців ООН, Ради Європи та інших міжнародних організацій, підтримані  Комітетом з прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин та рекомендований Головним науково-експертним управлінням до прийняття. 
 
Сьогодні законопроект 2166 підготовлений до другого читання.

З огляду на те, що ухвалення даного закону має високе соціальне значення, адже від нього залежить становище близько 3% осіб, що проживають в Україні, закликаємо народних депутатів підтримати своїм голосом №2166 в другому читанні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа